Proiect INMATCO iulie 2014

Proiect INMATCO iulie 2014

Materiale si acoperiri nanostructurate inovative cu activitate antimicrobiana pentru aplicatii medicale


Contract nr. 215/2014;
Denumirea Programului din PN II: PARTENERIATE IN DOMENII PRIORITARE;
Durata contract: 2014 - 2016;
Autoritatea Contractanta: Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii;
Co: Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE – CA Bucuresti.
P1: UNIVERSITATEA BUCUREŞTI, Facultatea de Biologie;
P2: S.C. MGM STAR CONSTRUCT SRL.

Descriere proiect

Proiectul isi propune sa dezvolte produse si cunostinte noi in materialele si acoperirile nanostructurate antimicrobiene pentru aplicatii medicale, cum ar fi instrumentele chirurgicale critice (bisturie, cutite, pense si foarfece) pentru a reduce infectiile chirurgicale locale superficiale si profunde si de a imbunatati calitatea vietii. Pentru obtinerea si depunerea agentilor bioactivi de tip MeNP/MeONP (MeNP = Ag, Cu, MeONP = TiO2, ZnO, CaO, MgO) se vor folosi metode ecologice si eficiente de procesare. Scopul agentilor antimicrobieni propusi este de a inhiba aderenta microorganismelor pe suporturi de otel inox, care nu prezinta proprietati antibacteriene. Materialele si acoperirile nanostructurate vor fi obtinute prin diferite metode fizice de depunere in vid (evaporarea termica, EBPVD - depunerea fizica de vapori cu fascicul de electroni, pulverizarea cu magnetron in curent continuu (DC) si in radiofrecventa (RF), Arc-PVD - depunerea cu arc catodic (Plasmatron) sau prin metode chimice de depunere din solutii (metoda sol-gel) pe substraturile de otel inox selectate, cu o aderenta buna, fara modificarea proprietatilor initiale ale substratului.

Data

23 January 2015

Categoria

Proiecte in Derulare

About Us

SC MGM STAR CONSTRUCT SRL is a private company specialized in physical and chemical vacuum deposition (PVD and CVD), optical manufacturing, photolithography technology and construction works in civil area.

Latest News

04 January 2018
04 January 2018
04 January 2018

Contact

Str. Pancota, Nr.7, Bl.13, Sc.1, Ap.19
Bucuresti, Sector 2, Roamnia

004 0722 447 051
004 021 7466544

 

© 2015 MGM Star Construct. Toate drepturile rezervate. Realizat de Nanosoft Romania

Search