Proiect STAR noiembrie 2013

Proiect STAR noiembrie 2013

Stiinta si tehnologia acoperirilor cu emisivitate ridicata pentru aplicatii in radiatoare spatiale

Contract nr. 60/2013;
Denumirea Programului: Programul de Cercetare-Dezvoltare-Inovare pentru Tehnologie Spatiala si Cercetare Avansata;
Durata contract: 2013 - 2016;
Autoritatea Contractanta: Agentia Spatiala Romana - ROSA
Co: Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei – I.N.F.L.P.R.
P1: Institutul de Stiinte Spatiale Filiala I.N.F.L.P.R..
P2: S.C. MGM STAR CONSTRUCT S.R.L.

Descriere proiect

Acoperiri cu emisivitate mare din diferite  materiale, vor fi crescute folosind tehnica de Depunere Laser Pulsata pentru a clarifica relatia dintre structura, morfologia suprafetei, compozitia si proprietatile optice ale acoperirilor si pentru a optimiza emisivitatea radiatoarelor din spatial cosmic. Fiind o metoda puternica, rapida si ieftina, Depunerea Laser Pulsata Combinatoriala va fi de asemenea folosita pentru obtinerea unor biblioteci de date ale unui material complex, multicomponent ca Al2O3+TiO2, ZrO2+TiO2+Y2O3, ZrO2+Y2O3+HfO2 sau combinatii ale ZrC, ZrN, TiC, TiN, SiC, DLC si carbon amorf, in vederea selectiei combinatiei ideale cu emisivitate crescuta si stabile la soc termic.
Se va studia de asemenea diferite moduri de inducere a texturarii prin metode chimice, fotochimice si laser a substraturilor si se vor combina cele mai bune proprietati optice ale filmelor subtiri cu cele mai bune efecte de texturare a suprafetei.
Solutia optima va fi pusa in aplicare de catre partenerul industial din consortiu, ce va folosi echipamentele sale de depunere, si ulterior, vor fi testate drept radiatoare pentru componente electronice in conditii simulate de spatiu cosmic.
Cercetarile noastre vor oferi o harta a materialelor, a combinatiei de materiale, a nanocompusilor si a proceselor de texturare ale suprafetelor ce vor fi aplicate pentru fabricarea radiatoarelor termice cu eficienta ridicata, dezvoltate pentru aplicatii specifice legate de instrumentele si echipamentele ce opereaza in sateliti, in telescoapele orbitale in IR, pe nave cosmice sau baze extra-terestre.

Data

22 January 2015

Categoria

Proiecte in Derulare

About Us

SC MGM STAR CONSTRUCT SRL is a private company specialized in physical and chemical vacuum deposition (PVD and CVD), optical manufacturing, photolithography technology and construction works in civil area.

Latest News

04 January 2018
04 January 2018
04 January 2018

Contact

Str. Pancota, Nr.7, Bl.13, Sc.1, Ap.19
Bucuresti, Sector 2, Roamnia

004 0722 447 051
004 021 7466544

 

© 2015 MGM Star Construct. Toate drepturile rezervate. Realizat de Nanosoft Romania

Search